LinkedIn
Kung Bore bryr sig inte

Kung Bore bryr sig inte och det visar sig vara en bra insikt

Fredag den 8 april vaknar jag och det är alldeles vitt ute. Men vad fn har du fått fnatt Kung Bore. Snön ligger decimeterdjup men så slår det mig.

Det är en insikt som sakta kommer smygande. Jag gör vad jag kan för att hålla den i från mig men tillslut kapitulerar jag och låter insikten slå till med full kraft.

Jisses vad jag protesterar mot det som sker. Eller jag och jag. Det är min inre kritiska röst som härjar runt och protesterar.

Jag vill INTE att det ska va så här! Det ska inte vara så mycket snö i Gävletrakten i april. På baksidan har jag cirka 3 decimeter och på framsidan har det yrt ordentligt. Där är det säker 6-7 decimeter nysnö.

Insikten som kom till mig handlar om mitt inre protesterande. Jag har större delen av livet, eller i vart fall så länge jag kan minnas, haft en inte röst som har protesterat mot hur det är. En tvättäkta nuläges protestör.

Den inre protestören har haft åsikter mot massor av folk i min omgivning. Folk som protestören har tycket varit orättvisa. Varit oförstående mot mig som högkänslig.

Drottning och Kung Bore

Det slår mig även en annan sak. Det är precis som med Kung Bore. Kung Bore skiter fullständigt i vad jag tycker om snön. Jag försökte med Drottning Bore men det hjälpte heller inte.

Nåväl, det är att acceptera nuläget. När jag accepterar blir livet lättare. App app pa ja sa inte att livet blir lätt men det blir lite lättare.

När jag accepterar nuläget kan jag fokusera på hur jag vill att ska vara. Denna dag ville jag komma ut. När det stod klart för mig vad det var jag ville blev det enklare. Jag har en skyffel och satte igång att skotta. Ja det tog en stund men det gick.

När det gäller min högkänslighet har jag börjat upptäcka att det är på samma sätt. När jag accepterar hur jag är och hur läget är blir det enklare. Då kan jag fokusera på vad det är jag vill och börja söka lösningar.

Kontentan av insikterna är att varken Kung Bore eller någon annan i min omgivning bryr sig om min inre röst. Det är först när jag själv tar ansvar för min egen situation och söker lösningar som jag finner dem. Så länge jag låter protestören härja vilt är jag ett chanslöst offer.

Just nu sitter jag och myser på att jag har fått syn på protestören. Jag känner mig så nöjd. Så inser jag. Det går över. Att vara nöjd går över lika väl som att mitt inre protesterande går över.

Jag tänker att situationen nu med min nya insikt är lite som när jag skulle bli pappa första gången. Jag såg barnvagnar och stora magar överallt. Du har säker upplevt något liknande. När vi är uppfyllda av någon lägger vi märke till det överallt.

Nu känner jag mig nöjd över att ha upptäck min inre protestör.

Vad känner du dig nöjd med just nu?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

8 apr 2022

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!