LinkedIn
Kvällen som förändrade mitt liv

Kvällen som förändrade mitt liv

av | jan 20, 2016 | Högkänsliga berättar | 0 Kommentarer

Sandra Karlsson har brottats hela livet med att duga som hon är. Omgivningen har varit oförstående för hennes och dotterns behov av stillhet. Hon har hela tiden trott att det varit något fel på henne tills kvällen kom som förändrade hennes liv.

Här är Sandra Karlssons egen berättelse i sin helhet.

I hela mitt liv har jag trott att det är något fel på mig. Sen när jag fick barn så har jag kämpat med näbbar och klor i barnomsorg, familj och bland många vuxna. Min dotter är som mig. Har tröstat, kramat och förklarat hundra gånger i veckan för min dotter att hon duger som hon är.

Att vara känslig är naturligt hos mig och henne. Urlakad har vi varit efter kalas, middagar, jul mm med familjen. Än en gång så får vi höra å vad känsliga ni är. Varför åker ni hem så tidigt?

Dragit i väg min dotter på fritidsaktiviteter för att hon inte ska känna så mycket utanförskap som jag gjorde som barn och som jag känt i stora delar av mitt vuxna liv.

I höstas så tog min bästa väninna med mig på ett föredrag i Gävle. Ett föredrag som ändrade mitt liv. Det var som om föredraget handlade om mig och min dotter. Jag skrattade, grinade klappade händerna. Det var så starka känslor som kom. Grinade lite på väg hem i bilen. Min väninna frågade hur föredraget varit. Tittar på henne och säger ett stort tack.

Mitt liv har ändrats mycket sedan den kvällen. Jag förstår mig själv och min dotter så mycket mer. Och jag känner att jag kämpat i alla år med att skydda min dotter.

Jag kommer att fortsätta att skydda henne.

Känner att nu säger jag nej till saker vi kommer att vara helt urlakade utav. Kalas kommer vi naturligtvis gå på, men jag kommer längre inte ha ett dåligt samvete över att vi åker hem tidigare.

Känner mig stärkt av föredraget jag gick på. Jag har den bästa väninnan man kan ha. Hon låter mig vara jag. Att man i vuxen ålder får en sådan bra vän får mig tro på mänskligheten. Att hon även är en av de få som förstår min dotters känsliga natur utan att döma gör att det är en vän att behålla.

Varmt tack Sandra Karlsson för din gripande berättelse.

Känner du igen dig?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Föredraget Sandra Karlsson skriver om hade titeln Att vara högkänslig. Det höll jag på Söders Källa i Gävle onsdagen den 14 oktober 2015.

Sandra Karlsson delar med sig av kvällen som förändrade hennes liv.

Sandra Karlsson delar med sig av kvällen som förändrade hennes liv.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!