LinkedIn
Kvinnor gillar högkänsliga män

Kvinnor gillar högkänsliga män

Kvinnor gillar högkänsliga män för med dem kan man föra djupa samtal. Härlig va? Högkänsliga män känner sig ofta lite omanliga eftersom vi förväntas ta första steget och erövra kvinnan.

Jag känner väl igen mig i dom här beskrivningarna och de finns i boken Den högkänslige mannen av Tom Frankenstein.

Den här boken har två delar. En om vad fenomenet högkänslighet är som börjar med den högkänsliga mannens viktiga roll i samhället. Författaren Tom vänder och vrider på begrepp som Pojkar gråter inte. Men han diskuterar också de rädslor vi har att vi inte är tillräckligt mycket man.

Du får möta högkänsliga män från många europeiska länder och ta del av deras egna berättelser och erfarenheter. Det är personliga betraktelser från Jan Pascal, Peter, Tobias, Kai, Achim, Arthur, Manuel och Sebastian.

För den som är ny med begreppet högkänslighet finns forskning om vad högkänslighet är för någonting. Det finns också ett HSP-test så att man själv kan se om man sannolikt är högkänslig eller inte.

Den andra delen i boken handlar om ett gott liv som högkänslig. Det finns massor av olika övningar för att lära känna sig själv som högkänslig man. Det finns också övningar som hjälper oss att stärka oss själva på olika sätt. Det kan handla om mindfulness. Något som jag tycker är riktigt lysande det är övningarna som hjälper oss att boosta självbilden. Att få en starkare självkänsla. En ökad känsla av att jag duger som jag är. Det tycker jag är riktigt fint.

Jag vill avsluta med att tacka Ane Frostad och Egia förlag. Det är dom som har gett ut den här boken. Så, varmt tack.

Hur tror du världen skulle se ut om vi högkänsliga män vågade ta mera plats?

Be Sensitive and Proud
Leif

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap.

Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

3 februari 2019

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!