LinkedIn

Låt det komma till dig

Att jaga efter lycka och framgång är lika enkelt som att jaga änder. Låt det komma till dig istället. Det blev så tydligt fredagen den 28 januari.

Låt det komma till dig

Fredagen den 28 januari var jag på promenad i Boulognerskogen i Gävle. Det var en dag där vårens antågande kunde ansas. Solen sken från klarblå himmel. Fåglarna kvittrade ikapp.

Trots att det var fredag och mitt på dagen var det många fler än jag som flanerade utmed Gavleån i Boulognerskogen. Var jag än gick höll änderna mig sällskap, på behörigt avstånd. De var nyfikna men ändå reserverade.

Det var först när jag stannade upp vid Konserthuset som det började hända saker. Jag stod mitt på cykelbanan och spanande på vattnet. Ganska snart stod det klart att jag var i vägen för andra flanörer och cyklister. Jag klev av cykelbanan och gick närmare vattnet varpå jag skrämde iväg änderna. Jag tror det är Gräsänder.

Men efter en tid tog ändernas nyfikenhet över. Kanske också hunger. Vad vet jag. Nåväl, de kom allt närmare mig när jag stod stilla. En del var nästan framme och nafsade mig i byxbenen. Det var en märklig känsla.

Låt det komma till dig

Två veckor senare trillar polletten ner. Idag slår det mig hur väl upplevelsen med änderna stämmer in livet i övrigt. När jag är fullt upptagen med att jaga lycka, framgång, pengar, nya kunder, nya uppdrag, nya… Ja du fattar. När jag är upptagen med att jaga det inte har är mitt fokus på brist. Jag har fokus på något jag saknar.

När jag stannar upp och njuter av det som är, ja då kom änderna till mig. När jag tänker efter kan jag se samma mönster i livet.

Extra tydligt har det varit när det gäller kvinnor. När jag haft en trygg relation har det dykt upp massor av trevliga kvinnor runt mig. När jag har varit singel och varit på jakt har de trevliga kvinnorna lyst med sin frånvaro. Det är först när jag har accepterat situationen och njutit av det som jag har som förändringen har kommit.

Så, när jag stannar upp och njuter av ett hav av änder som spatserar intill ett klarblått vatten kommer änderna till mig.

Övar på att låta det komma till mig

Nu är tricket för mig att stanna upp och njuta av det som finns runt mig. När jag stannar upp finns magin där. Det är då jag märker de subtila detaljerna extra tydligt. Detaljer som ger mig ledtrådar vilken väg jag ska ta. Vilken jag ska ringa. Var jag ska titta. Att göra mig medveten om pirret i magen som är en trogen vägvisare och långt bättre än någon GPS.

Låt det komma till dig är lättare sagt än gjort. När jag behöver det som mest är det som klurigast att få till. När jag känner brist eller behov är jag så ivrig att ställa allt till rätta att jag missar det som faktiskt erbjuds.

Det är när jag är närvarande och tar emot det som erbjuds som dörrar öppnas. Oväntade möten sker på ett tillsynes oförklarligt sätt.

Det slår mig att fredagens samtal var en frukt av att jag har stannat upp. Då pratade vi om ett samarbete kring en utbildning. Det var inget jag hade jagat fram. Det var frukten av låta det komma till dig.

Idag hade jag en trevlig promenad och en berikande tretimmars lunch med en ny vän. Det var inget jag hade jagat efter. Det bara kom till mig.

Kan du känna igen dig i mina tankar kring låt det komma till dig? Vad är det som har kommit till dig när du har slutat jaga och låtit det ske?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

13 feb 2022

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!