LinkedIn
Boktips för dig med högkänsliga barn - En känsla av mig

Lättläst för dig med högkänsliga barn

av | 13 apr 2018 | Boktips, Högkänsliga Barn | 0 Kommentarer

Nu finns det hjälp för dig som har högkänsliga barn som ställer tusen frågor och klagar på märklappar som kliar. Anna Bjärkvik har skrivit en bok till dig. Boken En känsla av mig är något så ovanligt som en bok om mindfulness för barn. Boken låter ditt barn gå på upptäcktsfärd i kroppen och skapar inre lugn.

Det här är den bästa bok jag sett för dig som har små högkänsliga barn.

En känsla av mig låter ditt barn upptäcka sin kropp och lära känna sig själv. Genom öppna frågor skapas tid för reflektion som stärker barnets självkänsla och ger verktyg för att hitta ett inre lugn. Inspirerad av mindfulness och yoga öppnar boken upp för fysiska och sinnliga upplevelser där både du och barnet har möjlighet att komma närmare er själva.

Det som jag tycker är extra värdefullt för dig med högkänsliga barn är att boken har fokus på att stärka barnets självkänsla och verktygen för att hitta inre lugn. Enkla konkreta övningar som kan vara till god hjälp både för dig och ditt barn.

Boken har en mjuk, varm och kärleksfull ton. Här är ett kort utdrag ur boken:

Vet du att det var kärlek som gjorde att du kom hit till jorden? Kärleken mellan dina föräldrar. Och universums kärlek till barn såklart!

Det drar i mungiporna och jag känner hur glädjen sprider sig i kroppen när jag läser utdraget ovan. Vad händer i dig när du läser det? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap. Leif har verkligen försökt passa in och har samlat på sig erfarenhet från 27 yrken.

Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Om HSP

HSP är en stor tillgång. Öka din kunskap om högkänslighet.

Högkänslig?

Gör Elaine Arons HSP Test och få svar direkt i mobilen om du eller ditt barn är högkänsligt.

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer

Dela med dig till dina vänner

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!