Luktar på blommor som tjuren Ferdinand

Luktar på blommor som tjuren Ferdinand

av | dec 3, 2015 | Högkänsliga Barn | 4 Kommentarer

Luktar ditt barn på blommor som tjuren Ferdinand? I så fall kan det vara ett tecken på att ditt barn är högkänsligt. Du är att gratulera. Högkänslighet är en gåva som endast en av fem är förunnad.

En del högkänsliga lägger märke till minsta ovanliga doft. Har du ett barn som påtalar att det luktar mögel eller något annat konstigt så ta det på största allvar. Gör det av två själ.

För det första, ditt barn behöver få bekräftat att du litar och tror på det. Om du misstror ditt barn kommer det att börja misstro sig själv och gör sedan vad det kan för att avfärda sina unika förmågor. Japp, jag talar av egen erfarenhet.

För det andra, det är mycket stor chans att ditt barn har märkt något som du har missat. I synnerhet om ditt barn är högkänsligt och du inte är det. Tycker ditt barn att det luktar mögel eller märker någon annan obehaglig doft så undersök det noga. Det kan bespara er sjukdomar, allergier och andra besvär.

Högkänsliga har ett betydligt aktivare system i hjärnan för att registrera sinnesintryck. Det kan vara såväl en gudagåva som en förbannelse.

Vad har du för tankar om högkänslighet?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Det här är artikel #7 av 23 i en serie om kännetecken för högkänsliga barn. Artikel #6 handlar om att vara lillgammal.

Fler artiklar om HSP

Jag är så otålig

Jag är så otålig

Det senaste året har varit en tid av stress och oro. En sak som slår mig är att jag är så otålig. Jag vill att allt ska vara löst på en gång helst igår.

läs mer
Två floskler besannas

Två floskler besannas

Du har säkert hör dem båda förut. Gilla läget och väx där du. På ett oväntat sätt kan jag konstatera. Två floskler besannas.

läs mer

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!