LinkedIn
Malva hjälper mig att skriva klart boken om högkänsliga barn

Malva hjälper mig att skriva klart boken om högkänsliga barn

av | dec 22, 2016 | HSP – Högkänslig | 8 Kommentarer

Katten Malva är min bästa jobbarkompis nu. Hon hjälper mig att skriva klart boken om högkänsliga barn. När jag tvivlar på min förmåga kommer hon kurrande, skuttar vigt upp skrivbordet och spinner glatt.

Det är skönt att ha en kompis som inte dömer eller har åsikter om vad jag borde eller inte borde göra. Malva verkar strunta helt i prestige, Jante och ego. Hon bara är. Hon verkar dessutom vara helt befriad från tvivel. Gud så skönt det verkar.

Själv har jag stundom rejält med tvivel. Då dyker det upp tankar såsom: ”Vem tror du att du är? Tror du att någon bryr sig om vad du skriver? Tror du verkligen att det här kommer att hjälpa de högkänsliga barnen? Vore det inte bättre om du klippte dig och skaffade dig ett riktigt jobb?”

Fast, det går över. Allt går över, även de goda stunderna. Det brukar jag trösta mig med när tvivlet sätter in och tankar som de ovan dyker upp.

Ibland funkar det bra att påminna mig själv om de som går sin egen väg och gör det som de tycker är coolt. Det ger mig mod och styrka, i vart fall tills nästa gång herr T. Vivel kommer på besök.

Det slår mig att det är lite mer än två år sedan som jag fick nog och bestämde mig för att göra de högkänsligas röst legitim. Under dessa två år har jag både tvivlat och kört i diket många gånger.

Vad har du för tankar om tvivel? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

 

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!