LinkedIn
Marina Gyllander

Marina Gyllander

Du säger att du är högkänslig. Hur märker du det?

Jag märker det på många sätt, jag reagerar på jämförelsevis rätt svaga stimuli.

Den här helgen t ex när jag befann mig i en samling människor som samtalade om äventyrsupplevelser, åkattraktioner på tivoli och äventyrsbad. De normalkänsliga jämförde med stor iver,högljutt och ivrigt, de olika attraktionerna, den ena värre än den andra. Jag lyssnade och tog in deras berättelser och kände den självklara frågan bubbla upp inom mig:

– Vad säger ni om sagotåget? Det är en åkattraktion i min smak! Jag behöver nämligen inte hoppa bungyjump för att det ska kittla i magen, det räcker med att hoppa från mattkanten!

Vad har du för nytta av din högkänslighet i privatlivet?

Den största nyttan av min känslighet har jag nog på så sätt att jag är relativt ”lättroad”. Det krävs inte så stora grejer för att jag ska njuta mycket intensivt. En vacker vy, vackra ord, en bok som doftar nytt och knakar så där gott när man öppnar den för första gången, ljudet av porlande vatten, att drunkna i en vacker blommas skönhet, eller koppla av med en stunds meditation.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i jobbet?

Jobbmässigt har jag nytta av min högkänslighet eftersom den gör att jag är bra på att känna in människor. Jag är också rätt bra på att förutse vilka konsekvenser beslut kommer att få, det beror nog på högkänsligas tendens att vända på allt och tänka på alla om och men.

Vid vilken situation har du varit mest tacksam för att du varit högkänslig?

Mest tacksam för min högkänslighet är jag nog när jag njuter av något, det är verkligen en välsignelse att kunna njuta intensivt. Högkänsligheten ger också en god inlevelseförmåga, vilket ger ett rikt inre liv. Jag har t ex i stort sett aldrig tråkigt i mitt eget sällskap, mitt rika inre liv kan göra mitt liv mycket spännande även om någon som ser det utifrån skulle skaka på huvudet och påstå att jag ju inte gjort något alls.

Vad skulle du vilja ge för råd till andra högkänsliga som ännu inte kommit ur högkänslighetsgarderoben?

Ska jag ge något råd till andra högkänsliga,som kanske ännu inte kommit ut ur garderoben, så blir det att lära känna sig själv och att hitta andra högkänsliga att umgås med.

Om du inte är medveten om din högkänslighet kan du av omedvetenhet ha hamnat i ett tillstånd av att vara överväldigad. Då är det av högsta vikt att ta en känslomässig och mental detox, minimera de yttre intrycken, lära dig ett bra sätt att rensa ur stress och få tydliga gränser så du inte låter andra människor invadera dig.
Om du är känslig kan du också ha en del gamla sår du behöver hela, troligen har livets händelser stött din känsliga själ lite extra, något som du behöver ägna lite omtanke.

Högkänslighet är inget fel, det är ett för artens överlevnads skull helt nödvändigt och värdefullt personlighetsdrag.

Kom ihåg det, så var stolt!
/Marina

Tack Marina!

Varmt tack för att du delade med dig av dina tankar och erfarenheter. Jag är stolt över att känna en sådan härlig högkänslighetsambassadör som du är Marina.

Det har även skrivits en artikel i Tidningen Ångermanland om Marinas högkänslighet.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!