LinkedIn
Meningen med livet

Meningen med livet

Vad är meningen med livet? Jag tror det är vår tids största gåta. Kanske inte bara vår tids utan den största gåtan av dem alla i alla tider.

Kan det vara så att vi högkänsliga brottas extra med denna fråga?

Vi verkar ha lite svårt för mål som ska ge yttre värden såsom karriär, stort hus, lyxig båt, vräkig bil med mera. Jag ska villigt erkänna att min första bli var rejält vräkig. En Pontiac Le Mans från 1968 med en gigantisk V8 under huven som mullrade gudomligt.

Fast värdena i den yttre världen har bleknat allt mer som åren gått.

Det jag skrev igår om Viktor Frankls bok Livet måste ha mening gav många kommentarer och funderingar. Främst i olika grupper på Facebook. Många verkar förvirrade och sökande efter en högre inre mening.

För min egen del kom det till mig när jag minst av allt anande det. Jag stod i tvättstugan och vek tvätt. Helt plötsligt hör jag som en inre röst:

Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, och när de gör det skapar de sina egna mirakler.

Först blev jag förvånad. Varifrån kom rösten? Hur går detta till? Är det dolda kameran?

Jag repeterade orden för mig själv Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, och när de gör det skapar de sina egna mirakler.

När jag repeterar orden börjar min knän vika sig. Jag tar tag i bänken och lutar mig över den för att inte falla.

Hur länge jag står där lutad över bänken har jag ingen aning om.

Så sakteliga börjar jag åter komma till sans. Rejält omtumlad. Eftersom min kropp reagerade så kraftigt på budskapet förstod jag att det var något utöver det vanliga.

Det har nu gått cirka tio år sedan denna händelse och jag försöker fortfarande få ihop mitt liv på ett sådant sätt så att jag lever med meningen i mitt liv i centrum. Jag ska inte påstå att det är enkelt. Det är det då rakt inte. Fast å andra sidan upplever jag att inte lägre finns något alternativ.

Igår fick jag en till pusselbit. Jag behöver inte vara så präktig. Behöver inte kalla mig coach eller projektledare. Jag kan kalla mig uppviglare. För det är ju det jag är i själ och hjärta. Det finns en massa rebeller som verkar för att avslöja den inre tyrannen. Den inre tyrannen som ständigt ropar efter MERA. Som säger Du är för kort eller Du är för lång. Du är för tjock eller Du är för smal. Du ska inte tro att du är något. Att du alltid ska göra fel. Du är ju hopplös! Eller kanske än mer förföriskt lockande Köp den här då blir du SÅ lycklig.

Jag erkänner mig villigt som uppviglare för att få rebellerna att avslöja den inre tyrannen. För när vi avslöjar den inre tyrannen försvinner hans makt över oss och våra liv. Och då mina vänner kan vi tro på oss själva och skapa våra egna mirakler.

Vad har du för tankar om meningen med livet? Kommentera gärna!

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!