När livet bara snurrar och du hinner varken med vila eller återhämtning

Det började med att jag fick ett mejl förra torsdagen. Mejlet kom från Kristina Eriksson och hon undrade om jag kom ihåg henne. Det gjorde jag.

Minskar stress hos högkänsliga av mental träning? Det ska Kristina Eriksson ta reda på.

Minskar stress hos högkänsliga av mental träning? Det ska Kristina Eriksson ta reda på.

Det var ett långt mejl från Kristina. Det som fångade mitt intresse var: ”Jag har återupptagit mina studier till socionom och har också haft en längtan att hjälpa andra människor på något sätt. Det vore riktigt kul att kunna arbeta med något sånt. Jag har varit inne på att jag vill arbeta med människor som är väldigt stressade och där livet bara snurrar och de hinner varken med vila eller återhämtning. Har kommit fram till att jag ska skriva om detta i min C-uppsats som är till våren.

Mitt hjärta smälte. Jag tänkte att henne vill jag hjälpa.

Vi träffades dagen efter över en kaffe. Ganska snabbt kom vi överens om att hon ska få använda vår mentala träning för högkänsliga i sitt arbete.

Högkänslig och ambitiös

Kristina är otroligt ambitiös. Japp, hon är högkänslig och vi högkänsliga brukar ju vara otroligt ambitiösa. Hon har påbörjat sitt examensarbete genom att själv gå vår kurs i mental träning för högkänsliga. Till våren kommer hon att ha en grupp som använder träningen. En grupp som Kristina kommer att följa och dokumentera hur deras stressnivå påverkas av den mentala träningen.

Jag bara längtar efter att få ta del av resultatet av hennes undersökning. Jag hoppas och tror att det vi gör, att det gör skillnad i människors liv. Fast, jag är ju också högkänslig. Jag vänder och vrider på det mesta och oroar mig för att jag bara kastar bort min tid, min energi och mina pengar. Det skulle vara otroligt skönt att få det bevisat i en akademisk uppsats att det vi gör verkligen hjälper.

Testa själv

Du kan redan nu testa vår mentala träning för högkänsliga. Skriv gärna och berätta om vad träningen ger dig. Det är väl lika bra att erkänna. Nu drog mina hjärnspöken igång. Tänk om du skriver något negativt. Suck, andas Leif. Andas, det är bara en tanke, ett hjärnspöke.

Ta väl hand om dig och hantera dina utmaningar efter bästa förmåga. Och kom ihåg, vår förmåga varierar över tid och det är helt okey.

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”När du verkligen tror på dig själv skapar du dina egna mirakler.”

Mer energi & bättre självkänsla

Är du högkänslig och längtar efter balans i livet? Skulle du vilja känna att du duger som du är? Nu kan du få hjälp genom att sätta eller lägga dig bekvämt tillrätta och bara lyssna.

För högkänsliga entreprenörer

Du och ditt företag behövs för att göra världen kärleksfullare så det är viktigt att ni båda lever och har hälsan.

Du och ditt företag blir starkare när du hittar sätt att få bättre betalt. Fast att sälja och ta betalt har du säkert märkt är en rejäl utmaning för oss som är högkänsliga entreprenörer.

För att må bra som högkänslig

Mejl med nyheter och tips för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!