När själen går vilse kan naturen läka

Det är lätt att gå vilse i denna värld. Jag drar paralleller till barnens dataspel, spel med världar i flera nivåer. En dold ingång leder till nästa som…

När själen går vilse kan en björk med avbruten gren var den som triggar igång läkningen

När själen går vilse kan en björk med avbruten gren var den som triggar igång läkningen

När man väl har hittat ingången funderar man på hur sjutton den gick att missa. Den syns ju så tydligt.

Livet kanske också har sina dolda ingångar. När jag famlar efter den är det lätt att känna sig vilse. Fast å andra sidan, det är de som har varit vilse som har upptäckt de nya vägarna. Hu så trist utan nya vägar.

För att finna de nya vägarna behöver jag stanna upp och betrakta omgivningen. Verkligen betrakta. Se den avbrutna björkgrenen. Se den utan att värdera, bara betrakta.

Fast det vet vi ju både du och jag att det där med att betrakta utan att värdera, det är inte lätt. Det är betydligt lättare att gå vilse i värderande tankar. Undrar just om vi högkänsliga har extra lätt för att gå vilse i värderande tankar. Vad tror du?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

jun 10, 2020

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Blir du också

trött av alla intryck?

Du kan få hjälp med

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!