LinkedIn
Njut av dina högkänsliga förmågor

Njut av dina högkänsliga förmågor

av | maj 28, 2015 | HSP – Högkänslig | 0 Kommentarer

Vi högkänsliga har en unik förmåga att njuta av musik, konst, ljuvliga dofter och inte minst vackra vyer.

Utöver att vi kan njuta av det som våra sinnen bjuder på har vi även andra unika förmågor vi kan njuta av. Ja om vi njuter av dem eller inte beror nog på om vi är medvetna om dem eller ej.

Vi högkänsliga är en underutnyttjad resurs i arbetslivet. Men vänta nu! Vad är det du säger? Jag som sliter som bara den och är helt slut när jag kommer hem. Va fan vill du att jag ska jobba ännu mera?

Hold your horses. Det är då rakt inte så jag menar.

Det jag menar är att du har helt unika förmågor som missas. Kanske du inte ens själv är medveten om hur unika förmågor du har och vilken skattkista dessa kan vara.

Förmågor som vi högkänsliga besitter är:

Vi lägger märke till detaljer. Det som andra missar det märker vi och vi tror att alla andra också märker det vi märker fast de skiter i det. Nope, så är det inte. De normalkänsliga lägger märke endast till en bråkdel av det vi lägger märke till.

Vi känner av stämningar och har en helt unik empatisk förmåga. Det som inte sägs utan bara kan anas, det märker vi. När någon är missnöjd utan att säga det känner vi av det. Vi behöver inte se tårar för att märka att någon är ledsen.

Vi processar och bearbetar allt vi märkt mycket djupt och ingående. Här lämnas inget till slumpen. Vi fattar mycket väl genomtänkta beslut. Vi är helt enkelt grymma på att analysera och bearbeta.

Kort sagt, med våra förmågor är vi som Kinderägg. Tre önskningar i en.

Vad har du för tankar om våra förmågor som högkänsliga?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!