LinkedIn
Nytt EU-direktiv - Högkänsliga ska förmånsbeskattas

Nytt EU-direktiv – Högkänsliga ska förmånsbeskattas

av | apr 1, 2017 | HSP – Högkänslig | 13 Kommentarer

”EU har upptäckt vilken förmån det är att vara högkänslig. Vi har fått regeringens uppdrag att utreda hur de skulle kunna förmånsbeskattas.” Säger byrådirektör G. Alen på Skatteverket. ”Bil och hemstädning beskattas redan.”

”Förmåner ska beskattas och därmed basta.” Säger skatteutskottets talesperson G. Niden. ”Att vara högkänslig är definitivt en förmån och vi har gett Skatteverket i uppdrag att utreda hur detta ska kunna implementeras.”

På Skatteverket kliar man sig i huvudet och försöker räkna ut hur det ska kunna gå till. Vi fick en pratstund med utvecklingschefen K. Lurig som berättar om flera kreativa former för att ta ut den nya skatten. ”En idé är förhöjd moms på mjukglass. Detta för att högkänsliga njuter mer av mjukglass än de som inte är högkänsliga.”

När vi ringer runt till de större företagen verkar de inte alls känna till de högkänsligas unika förmågor.

På ett av landets större försäkringsbolag är man däremot mycket väl medveten om de högkänsliga. ”Vi har ansökt hos Finansinspektionen om att få halvera premien på bilförsäkringar för högkänsliga. Högkänsliga lägger märke till subtila detaljer och är mer intuitiva så de är inte lika ofta inblandade i olyckor.” Säger skadechefen F. Örsiktig.

På Försvarsstaben är man också på det klara med förmånerna som högkänsliga har. Det som försvaret är mest intresserade av är de högkänsligas förmåga att bearbeta information djupt och fatta kloka beslut. Generalmajor I-N Vadera säger: ”Här på Försvarsstaben fattas kloka beslut.”

Enligt EU-direktivet skall förmånsbeskattningen införas om exakt ett år det vill säga den 1 april 2018.

Leif Grytenius

Ps. Det finns ett enkelt test för att kolla om du är högkänslig.

 

Vad tycker du om artikeln?

Ge oss din feedback genom att trycka på stjärnorna. Kommentera kan du göra längre ner.
[gdrts_stars_rating_auto]

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!