Nytt vetenskapligt test för högkänsliga barn

Sju forskare har tillsammans utvecklat ett nytt test för att mäta högkänslighet hos barn. Tolv frågor ger svar på om du har en Highly Sensitive Child – HSC.

Forskarna som har utvecklat testet är Michael Pluess, Elham Assary, Francesca Lionetti, Kathryn Lester, Eva Krapohl, Elaine Aron och Arthur Aron. Forskningen är ett transatlantiskt samarbete mellan Storbritannien och USA.

För dig som vill fördjupa dig och inte är rädd för engelska kan läsa hela studien.

Jag gläds åt att det publiceras allt mer forskning om högkänsliga barn (Highly Sensitive Child – HSC). Det gör det mer legitimt och accepterat.

Vi erbjuder nu tre olika HSP-tester online. Ett HSP test för att se om du själv är högkänslig och två olika tester för att se om ditt barn är högkänsligt. Du finner alla tre testerna på sidan HSP-tester.

Vad har du för erfarenheter från din egen uppväxt som högkänsligt barn? Kommentera gärna här nedan.

Be Sensitive and Proud
Leif

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap.

Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Bli nykär i din högkänslighet med världens lataste metod

Är du högkänslig och längtar efter balans i livet? Skulle du vilja känna att du duger som du är? Nu kan du få hjälp av den lataste metoden i världen.