LinkedIn

Nytt vetenskapligt test för högkänsliga barn

Sju forskare har tillsammans utvecklat ett nytt test för att mäta högkänslighet hos barn. Tolv frågor ger svar på om du har en Highly Sensitive Child – HSC.

Forskarna som har utvecklat testet är Michael Pluess, Elham Assary, Francesca Lionetti, Kathryn Lester, Eva Krapohl, Elaine Aron och Arthur Aron. Forskningen är ett transatlantiskt samarbete mellan Storbritannien och USA.

För dig som vill fördjupa dig och inte är rädd för engelska kan läsa hela studien.

Jag gläds åt att det publiceras allt mer forskning om högkänsliga barn (Highly Sensitive Child – HSC). Det gör det mer legitimt och accepterat.

Vi erbjuder nu tre olika HSP-tester online. Ett HSP test för att se om du själv är högkänslig och två olika tester för att se om ditt barn är högkänsligt. Du finner alla tre testerna på sidan HSP-tester.

Vad har du för erfarenheter från din egen uppväxt som högkänsligt barn? Kommentera gärna här nedan.

Be Sensitive and Proud
Leif

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Leif är vår vd och han är högkänslig. Kanske är det därför han blev intresserad av personlig utveckling och tog examen i beteendevetenskap.

Leif brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!