LinkedIn

Odla din självbild

Spegel, spegel på väggen där. Säg mig vem som vackrast i landet är. Nä, det där var inte jag. Jag får jobba med min självbild. Hur har du det med din självbild?

Bar att erkänna. Det bor en Ferdinand i mig. Jag gillar att lukta på blommorna. Det är ett sätt som hjälper mig att odla min självbild.

Bar att erkänna. Det bor en Ferdinand i mig. Jag gillar att lukta på blommorna. Det är ett sätt som hjälper mig att odla min självbild.

Jag drämmer till direkt med en svår fråga. Hur skulle du vilja se på dig själv? Den frågan kan vara extra klurig för oss högkänsliga, men ack så viktig.

Hur det är för dig vet jag inte men jag vet att många högkänsliga har stora bucklor i sin självbild. De kan ha gott självförtroende på en del områden och lite sämre på andra. Det som många verkar ha gemensamt är att självkänslan är klen. Det vill säga att känslan av att duga som vi är har stor utvecklingspotential. Läs usel.

Obehaglig insikt om självbild

När jag fattade vilken klen självkänsla jag egentligen hade ville jag inte kännas vid det. Jag gjorde vad jag kunde för att hålla den obehagliga insikten borta.

Du fattar ju hur det gick med den saken. Det var bara att bita i det sura äpplet och påbörja den mödosamma vandringen mot bättre självkänsla.

Det som har funkat bäst för mig är Mia Törnbloms böcker om självkänsla och Lars-Eric Uneståhls mentala träning.

Så, tror du att jag är botad nu? Jag önskar ibland att det vore så men det här med att stärka upp självkänslan verkar vara av karaktären never ending story. Fast att lukta på blommor brukar alltid göra gott.

Hur odlar du din självbild?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!