Personligt om personlig uteckling

Personligt om personlig utveckling

av | okt 8, 2015 | Boktips | 4 Kommentarer

Tänk att böcker kan vara så olika och ändå så lika. Nu har jag läst Tina Jönssons Mitt sanna jag. Boken jag läste innan var av Elaine Aron och den heter Kärlek och makt.

Båda böckerna handlar om personlig utveckling fast med helt olika språk. Elaines bok är akademisk och opersonlig. Tinas bok är personlig och oakademisk.

Båda böckerna knyter an till personlighetsdraget högkänslighet.

Mitt sanna jag snurrar runt ett livshjul med tolv ekrar. Varje eker i livet har sin betydelse. De olika ekrarna beskrivs ingående med otroligt starka personliga ja rent av privata berättelser. Berättelser som är till för att få läsaren att reflektera över sin egen situation. Hur det ser ut? Hur det har sett ut? Vad det leder till om jag fortsätter på min inslagna väg?

Du som gillar att prata och läsa om energier och chakran kanske kan finna en ny kompis i denna bok.

Triggas du av medvetenhet och funderar över det där med omedvetenhet? Det är helt klart att Tina har funderat mycket över det. Eller funderat och funderat, hon har i vart fall fått till sig budskap på något sätt om dessa ämnen. Budskap som ibland kommer medvetet och ibland omedvetet.

Mitt sanna jag är en bok för dig som vågar sätta ner sleven i känslogrytan och röra om. Känslomässiga fegisar gör klokast i att låta boken ligga.

Hur har du det med ditt känslomässiga mod?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om HSP

Jag är så otålig

Jag är så otålig

Det senaste året har varit en tid av stress och oro. En sak som slår mig är att jag är så otålig. Jag vill att allt ska vara löst på en gång helst igår.

läs mer
Två floskler besannas

Två floskler besannas

Du har säkert hör dem båda förut. Gilla läget och väx där du. På ett oväntat sätt kan jag konstatera. Två floskler besannas.

läs mer

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!