LinkedIn
Sträck ut och njut av livet

Sträck ut och njut av livet

av | jul 7, 2016 | Personlig utveckling | 0 Kommentarer

Sträck ut och njut av livet! Ja det är baske mig lättare sagt än gjort. Sträcka ut går väl an men sen då. Hur sjutton får jag till njutandet? Jag tar och spanar in familjens guru på området njuta av livet.

Malva, ja det är hon som är familjens guru på området njuta av livet. Jag har själv utsett henne till familjens guru. Hennes meriter kan alltid diskuteras fast jag gjorde det enkelt för mig. Malva är en katt och enligt mig således expert på området njuta av livet. Jag har själv inte sett det men jag ger mig tusan på att hon har svart bälte i livsnjuter.

En av hennes favoritplatser är på fårskinnsfällen som ligger ovanpå garderoben i sovrummet. Du ser henne på den på bilden ovan. Jag tänkte prova positionen för att se om även jag kan sträcka ut och njuta av livet där. Det sket sig! Sträckning ja, det var när jag försökte ta mig upp på skåpet men inte blev det mycket njuta av livet för det. Det enda som hände var att tankarna drog igång. Jag började anklaga mig själv för både det ena och det andra. Som du förstår lyckades jag å det grövsta störa sinnesfriden med mina egna tankar.

Nåväl, skam den som ger sig. Nu sitter jag och lyssnar på hur Malva förnöjt spinner och ser så där oförskämt belåten ut. Undrar om jag ska försöka mig på att spinna. Inte fan får jag till det heller. Det enda som går i spinn är tankarna. Det drar igång den ena anklagelsen efter den andra hur dum jag kan vara och tro att jag ska kunna spinna.

Jag mal lite kaffe och kokar. Det brukar hjälpa mig att få lite perspektiv på livet. Förundrad över tillvaron njuter jag av kaffet och stillheten. Stillheten har infunnit sig i tankekarusellen. Den står still ett ögonblick. Tänk, jag som trodde jag njöt av kaffet när det visar sig att jag i själva verket njuter av frånvaron av mina egna tankar.

Vad njuter du av?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!