LinkedIn

Tjohoo!

Här kommer dina fyra nycklar för att må bra som högkänslig

Fyra nycklar

Forskaren Elaine Aron har identifierat fyra nycklar som vi högkänsliga behöver för att må bra.

Självkännedom

Det handlar om att vi bör lära känna oss själva utifrån perspektivet att vi är högkänsliga. Ju mer vi lär oss om personlighetsdraget högkänslighet desto större förutsättningar har vi att må bra.

Omvärdering

När vi förstår att vi är högkänsliga behöver vi omvärdera de upplevelser vi har varit med om. Lite mer ödmjukt betrakta våra upplevelser och vårt agerande. Acceptera att vi har gjort så gått vi har förmått med de förutsättningar vi hade.

Helande

Vi behöver hela de mentala skador vi har fått under vår uppväxt när vi har betraktat oss själva som avvikande från normen. Terapi och meditation är former som hon rekommenderar oss. Naturen kan också vara otroligt läkande och helande för oss.

Ja vs Nej

Vi behöver lära oss att säga både ja och nej. Nej till omgivningens och våra egna krav på att vi ska vara med på olika aktiviteter och ja till den inre rösten som ber om stillhet och återhämtning. Denna utmaning blir lättare med mental träning.

Fördjupning

På bloggen finner du en mer utförlig version >>

PS. Varmt välkommen i gänget 😍

Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.

Leif Grytenius

Vd, Grytenius Academy

Boktips

En som har hjälp mig mycket är forskaren Elaine Aron. Det är hennes tester du finner på dessa sidor.

Elaine har även skrivit flera böcker. En som jag regelbundet återkommer till är Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld

Föreläsningar online

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.