LinkedIn
Tufft för högkänsliga pojkar

Tufft för högkänsliga pojkar

av | aug 20, 2017 | Boktips | 4 Kommentarer

Att växa upp som högkänslig pojke här i Sverige har inte alltid varit enkelt. Fast om man jämför visar det sig att de som har växt upp i Nordamerika har haft det tuffare medans de från Asien haft det lättare.

Dr Ted Zeff har undersökt hur det är att växa upp som högkänslig pojke på olika ställen i världen. Han har tittat närmare på fem olika länder och hur det är där. Sverige är inte med men däremot USA, Kanada, Danmark, Indien och Thailand.

Min gissning är att våra svenska förhållanden är mest lika de danska, i vart fall om jag tänker på att alternativen är Nordamerika och Asien.

De i Nordamerika verkar ha en betydlig mer machoaktig attityd vilket gör livet surt för många högkänsliga pojkar. Trevligast uppväxt verkar det vara i Asien där högkänslighet ses som ett karaktärsdrag värt att lyfta fram. Lyllos asiaterna. Fast Danskarna verkar också ha det relativt bra i Dr Ted Zeffs studier.

För dig som vill läsa mer om högkänsliga pojkar rekommenderar jag varmt The Strong Sensitive Boy och Raise an Emotionally Healthy Boy av Ted Zeff.

Vad har du för tankar om högkänsliga pojkar eller av att ha växt upp som högkänslig pojke? Kommentera gärna här nedan.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer

Dela med dig till dina vänner

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!