LinkedIn
Två floskler besannas

Två floskler besannas

Du har säkert hör dem båda förut. Gilla läget och väx där du. På ett oväntat sätt kan jag konstatera. Två floskler besannas.

Det är väl lika bra att börja med ett erkännande. Jag har massor av åsikter och den inre dialogen tuggar oförtrutet på. Fast ibland kommer jag på mig själv. Jag blir medveten om den inre klagan som har åsikter om än det ena och än det andra.

Häromdagen kom jag på mig själv när jag var ute och gick. Jag log för mig själv och betraktade det jag såg runt mig. Det blev tyst där inne för ett ögonblick. Jo, det gick över. Men under den tid som det var behagligt tyst utan inre tjatter tittade jag mig omkring med förundran.

När jag ser solens strålar smeka svamparna på stubben slår det mig plötsligt. Du har säker varit med om det du också. Det kommer en insikt farande och det känns så sant. Så rätt. Insikten som kom denna gång handlade om svamparna och var de växer.

Två floskler besannas av svamparna

Svamparna gillar läget och växer där de är. Jag blev så full i skratt när jag tänkte på hur den inre dialogen hos en svamp skulle kunna låta.

– Nej! Jag vill inte vara här. Det ska inte va så här. Det är orättvist. Varför ska det här hända just mig?

Nä, jag tror inte den inre dialogen hos en svamp låter så. Har en svamp någon inre dialog så är det nog mer troligt att det låter något så här:

– Jaha. Hamnade jag här. Tja, det var kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig men nu är det som det är. Om jag lägger min energi på att klaga missar jag energi att växa. Det är väl lika bra att gilla läget och växa där jag är.

Så vad säger du? Tycker du att två floskler besannas?

Förresten. Hur tror du den inre dialogen hos en svamp låter?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

7 mar 2022

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!