LinkedIn

Universum visar vägen

Universum är välvilligt inställt och visar vägen. Fast tror det är någon hemma på hjärnkontoret för att ta emot informationen? Det är bara att erkänna. Ofta är det ingen hemma.

Universum visar vägen medans jag är fullt upptagen av den inre dialogen

Universum visar vägen medans jag är fullt upptagen av den inre dialogen

Det som känns tryggt att veta är att universum ger sig inte. Universum ger mig små fina vinkar vilken väg jag ska ta. När jag är fullt upptagen med den inre dialogen fattar jag inte dessa små fina vinkar. Då sätter universum ut en skylt mitt framför näsan på mig. Lite som: ”Nu då. Fatta!”

Idag funkade det. Jag ser skylten och ler. Ler inombords och är samtidigt lite nöjd. Nöjd både för att jag ser skylten och för universums påhittighet.

Fast ska jag vara helt ärlig, och det brukar ju vi högkänsliga vilja vara, så ibland bommar jag rejält de signaler som universum skickar ut. Det här händer särskilt ofta när jag är helt uppslukad av något. Det brukar främst vara två olika saker som uppslukar mig.

Det ena är någon som du som högkänslig säkert känner igen nämligen den inre kritikern. En röst som ger sig tillkänna och gnäller som fn på mig. Du borde gjort si, du borde gjort så. Eller varför gjorde du inte så?

Det andra är ofta när jag processar någon upplevelse. Jag bearbetar det som hänt. Analyserar och försöker förstå vad som skett. Varför det skett och hur jag ska göra om det händer igen.

Vid dessa tillfällen är det ingen hemma som tar emot budskapen från universum. Då brukar universum vara påhittigt. Det kan vara att jag snubblar till eller något liknande. Är det riktigt illa brukar universum ta till grövre metoder som mest påminner om en grävskopa som drämmer till mig i huvudet.

När jag lyckas vara helt närvarande då blir livet så mycket enklare, ett tillstånd som brukar gå över ganska snabbt. Nåväl jag gör efter bästa förmåga och det får vara good enough.

Vad har du för tankar om budskapen från universum? Kommentera gärna!

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

10 sep 2020 | HSP – Högkänslig

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!