Väck den slumrande resursen

Väck den slumrande resursen

av | okt 2, 2015 | HSP – Högkänslig | 0 Kommentarer

Den som snabbt blir uttröttad kan vara en slumrande resurs som det är dags att väcka.

Det kan vara så att tröttheten beror på att hjärnan kokar över. Fast på mera korrekt språk så heter det överväldigad eller överstimulerad.

Att bli överstimulerad kan vara resultatet av att lägga märke till betydligt fler detaljer än alla andra. De kanske ser, hör och känner saker som andra inte har en susning om. Att ta in alla dessa detaljer och dessutom analysera dem djupt för att jämföra med tidigare erfarenheter är naturligtvis jobbigt. Det är som att hjärnan springer maraton, varje dag, hela tiden.

Det fattar ju alla att det går inte att springa maraton hela tiden utan att vila mellan loppen.

De som har ett känsligare nervsystem och lägger märke till mer detaljer de behöver stunder av stillhet. De behöver varva ner. När de lär sig att varva ner. När de lär sig att prioritera en stunds stillhet då kan de bidra på ett helt nytt sätt.

Eftersom de lägger märke till detaljer som inga andra ser eller hör kan de komma med förslag som är mycket kloka. De förslagen är oftast mycket väl genomtänkta. De är inte de första som lämnar förslag man kan mycket väl vara de som lämnar de bästa förslagen.

Vilka har du runt dig som kan vara slumrande resurser?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Blir du också

trött av alla intryck?

Du kan få hjälp med

För att må bra som högkänslig

Mejl med insikter, glädje och framtidshopp för dig som är högkänslig. I det första får du de fyra nycklar vi högkänsliga behöver för att må bra.

You have Successfully Subscribed!