LinkedIn
Vackert som på vykort

Vackert som på vykort

Fastnar du också mitt i steget för att något är vackert som på vykort? Det gjorde jag häromdagen. Full av förundran kom en insikt farande.

Sjön du ser på bilden ovan är Grytsjön. Bilden är tagen en tidigt morgon i september. Närmare bestämt onsdagen den 14:onde klockan 07.17.

Som du ser var det ganska mulet denna morgon. Men så blir det en reva i molntäcket och solen bryter igenom. Inte på den sida av sjön där jag står men som du ser badar skogen på andra sidan i det varma morgonljuset.

Jag njöt i fulla drag. Det spred sig ett leende i hela ansiktet. Tur att öronen tar emot har jag fått höra ibland 😊

Det som är så skönt med att låta sig fångas i förundran över något är den inre frid som uppstår. Det blir liksom tyst där inne på kontoret.

Tjattret. Den inre klagokören. Den kommer av sig. Gud så skönt.

Det här är ett otroligt behagligt tillstånd som jag gärna stannar länge i. Men som du säkert redan har räknat ut. Det går över.

Allt går över. Oavsett om jag sätter på etiketten bra eller dålig på det som sker så går det över. Det finns en frid i förgängligheten.

Eckhart Tolle om vackert som på vykort

En som har talat och skrivit om detta är Eckhart Tolle. Som jag tolkar honom menar han på att det är inte det vackra som vi gillar. Det är den inre tystnad som kommer när vi fångas av något hänförande vackert.

Nu över till insikten av vackert som på vykort. Kan det vara så enkelt att det räcker med att jag slutar sätta etiketter på allt? Att jag slutar ha så bestämda åsikter? Att istället betrakta utan att värdera?

Vem blir jag då? Tappar jag alla mina drivkrafter? Eller fylls jag av en ny inre glädje som ger driv?

En kurs i mirakler har gjort stort intryck på mig. Jag har jobbat igenom den två gånger. Den första gången tog de 365 övningarna ganska precis två år att ta mig igenom. Andra gången var det lättare. Då gick det på drygt ett år.

– Hallå! Grytenius!
– Ehhh… ja… va är det?
– Nu svävar du allt iväg. Håll dig till ämnet.
– Ja, det har du rätt i. Jag tar ett omtag.

Så, nu ska vi se hur var tankegången innan jag svävade ut. Jo, så här var det.

Enligt En kurs i mirakler finns det endast två drivkrafter. Kärlek och rädsla. Bara att erkänna. Det mesta jag gjort här i livet har varit drivit av rädsla.

Undrar hur livet skulle se ut om jag lät mitt driv komma från kärlek?

Hur är det med dig? Låter du dig drivas av kärlek eller rädsla?

Be Sensitive and Proud
Leif

PS. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

18 sep 2022

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!