LinkedIn
Gunilla Crans

Gunilla Crans

Var stolt över din känslighet! Världen skulle bli bättre om vi vågade lyfta fram vår känslighet. Vår känslighet är en ovärderlig skatt! Dessa härliga superlativer kommer från Gunilla Crans.

Du säger att du är högkänslig. Hur märker du det?

Jag reagerar på uttryck, rörelsemönster och språk. Märker snabbt om någon är sjuk, ledsen eller irriterad. Detta gäller även husdjur där jag lätt uppfattar om de är dåliga eller ändrar sinnesstämning. Jag läser av omgivning och miljö. Letar ofta faror och uppfattar vad som skulle kunna hända, vilka de kritiska punkterna är. Jag har väldigt nära till alla mina känslor och de växlar ofta. Jag tål absolut inte kritik eller orättvisor vem det än drabbar. Pratar gärna känslor och läser gärna litteratur av djupare slag. Blir fullständigt uppfylld och gripen av skönhetsupplevelser, musik och dikter. Får ofta höra att jag ingenting tål och att jag är för känslig. Tar allting för allvarligt. Känner mig ofta främmande då jag förstår att andra inte upplever saker likadant som jag gör.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i privatlivet?

Eftersom jag snabbt märker av förändringar hos människor och djur kan jag ta tag i problemen tidigt. Jag har lätt att få kontakt och prata djupt och känsligt. Jag njuter intensivt av det jag upplever. Är intresserad av mycket och djupskådar ofta mig själv.

Vad har du för nytta av din högkänslighet i jobbet?

Jobbar med personer med neuropsykiatriska funktionshinder och tycker högkänsligheten ger mig mer förståelse och känsla för deras problematik.

Vid vilken situation har du varit mest tacksam för att du varit högkänslig?

När jag hamnat i kriser i livet har jag vågat genomleva dem med alla känslor och uttryck . Det har stärkt mig.

Vad skulle du vilja ge för råd till andra högkänsliga som ännu inte kommit ur högkänslighetsgarderoben?

Att vara stolt över sin känslighet. Världen skulle bli bättre om vi vågade lyfta fram och visa den känslighet vi har som om den är en ovärderlig skatt.

Gunilla Crans

Tack Gunilla

Varmt tack Gunilla för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter. Helt underbart att du ser högkänsligheten som en ovärderlig skatt.

Ha de bäst
Leif Grytenius

Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!