LinkedIn

Våga vara sårbar

Thomas Anderson berättar att hans väg till inre styrka gick genom att våga vara sårbar. Läs om hur han övervann sina gamla rädslor och begränsande övertygelser.

Våga vara sårbar

Våga vara sårbar

Frågar du mig om jag känner igen mig i Thomas berättelse så är svaret ett rungande JA!

Svensk man vågar vara sårbar

Att få ta del av en svensk mans berättelse som jag kan identifiera mig med är oerhört upplyftande. Thomas bok hjälper mig att vara lite mindre självkritisk. Appappaa… ja sa inte att det är över… men… definitivt mindre…

Tänk om jag som ung man hade fått läsa Sårbar man – Vägen till inre styrka. Jag är helt övertygad om att mitt liv då skulle ha se annorlunda ut. De böcker jag läste i min ungdom hade helt andra manliga förebilder. Det var män som tog för sig. Tog för sig av allt från karriärmöjligheter till kvinnor. Själv var jag mest betraktande och förundrad över hur de kunde fara fram som de gjorde. De så kallande hjältarna jag läste om gick fram som maskiner. Maskiner helt utan känslor.

I mina umgängeskretsar såg jag tendenser som liknade det som jag läste om. Vi män förväntades ta för oss. Kosta vad det kosta ville. Fast jag ville inte. Jag tycke det var märkliga spel som utspelade sig framför mig. Hur vi män var så tuffa. Själv kände jag mig mest osäker och spelade tuff efter bästa förmåga. Det gick väl sådär. Tänk om jag då hade fattat att jag var högkänslig.

Nog om mig. Över till boken Sårbar man – Vägen till inre styrka.

Två perspektiv på att våga vara sårbar

Boken har två perspektiv. Det ena är en dagbok och det andra är reflektioner.

Dagbok som vågar vara sårbar

I dagboken får vi följa Thomas öden och äventyr under tre omvälvande år. Du får ta del av hans innersta tankar och känslor. Hur han stundtals upplever sin situation totalt hopplös.

Här är ett utdrag ur kapitlet Vägen till utmattning är kantad av goda föresatser.

Sen känner jag att även om det har varit härliga dagar så blir det mycket med allt folk omkring. Blir ofta att jag är dålig på att ta egentid och vara ledig. Blir att jag försöker fixa för alla och glömmer mig själv, en Thomasklassiker…Nu de senaste dagarna har jag känt mig rastlös, lite grinig, trött, vill göra saker men ändå inte.

Tog en promenad idag och kände att huvudet var tomt och jag orkade inte tänka. Tror att det är det som det hänger på, jag behöver vila men har inte ro i kroppen. Därför behöver jag röra mig, sen ta det lugnt, umgås när jag orkar. Umgås med dem som ger energi. Känns så konstigt när vi har suttit och pratat och jag har varit med och känt mig tom och att jag borde prata mer eller ge mer, dock inte vetat vad jag ska säga. Men det är okey att bara vara med.

Ja, får tänka på det, hur jag skapar en paus för mig utan att lägga det på andra. Jag behöver hitta min vila och mitt sätt att ladda batterierna.

Reflektioner om sårbarhet

Det andra perspektivet i boken är reflektioner. Reflektioner från nutid. Där Thomas tittar på de tidigare händelserna i ljuset av att vara högkänslig.

Det här är en del av reflektionen på texten från dagboken ovan.

Nu i efterhand förstår jag att jag tidigare har varit i liknande situationer där det helt enkelt blivit för många intryck, jag har blivit överstimulerad, och mönstret går egentligen tillbaka lång tid även om jag inte då visste vad det handlade om.

Sårbara män

Jag känner igen mig i mycket av det Thomas skriver i boken Sårbar man – Vägen till inre styrka. Det ger mig inre frid och styrka att läsa om en man som jag kan identifiera mig med. En man som trots eller kanske tack vare sina utmaningar i livet har hittat sina vägar till inre styrka.

Så, varmt tack Thomas Anderson för att du går i täten för oss känsliga män 😍

Vem känner du som kan ha glädje av Thomas bok Sårbar man – Vägen till inre styrka?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

30 nov 2021

Artikel skriven av: Leif Grytenius Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!