LinkedIn
Väljer högkänsliga svårare vägar? Debbie Ford - Krama din skugga

Väljer högkänsliga svårare vägar?

av | mar 16, 2015 | Boktips | 12 Kommentarer

Som liten fick jag ofta höra: ”Va inte så känslig!”

Nu har jag äntligen börjat ana vad detta fört med sig. Det har gjort att jag omedvetet har valt den svåraste vägen.

Polletten började falla ner förra veckan. Mycket tack vare Debbie Fords bok Krama din skugga.

Boken handlar om att erkänna sina mörka sidor för att försonas med dem och slutligen finna styrkan i dem.

Att vara känslig inser jag nu är något som jag har betraktat som en av mina mörka sidor. En svaghet hos mig. Jag fick ju höra som liten: ”Va inte så känslig!” Självklart kopplade jag ihop detta med en svaghet. Något jag inte borde vara. För att inte vara svag har jag hela livet valt den svåraste vägen, helt omedvetet naturligtvis. Inte konstigt att jag har svart bälte i både separationer och arbetslöshet.

Hela livet har för mig gått ut på att visa mig själv och min omgivning att jag inte är svag. För att kunna bevisa detta har jag valt de svåraste vägarna. Så långt från räkmacka du kan tänka dig.

Nu vet jag att jag klarar av svåra vägar. Frågan är om jag klarar av de lätta när jag är så van vid de svåra. Kanske jag stökar till det för mig, helt omedvetet, om det någon gång i livet skulle gå enkelt.

Känner du som högkänslig igen dig i att du också omedvetet har valt svåra vägar? Kommentera gärna!

Ha de bäst
Leif Grytenius

Jag drömmer om en kärleksfullare värld

Det jag gör ska ge insikter, glädje och framtidshopp. Ett bidrag är föreläsningar om högkänslighet.
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!