LinkedIn

Varning lekande barn

Skylten med varning för lekande barn fångar min uppmärksamhet. Jag ler och tankarna löper amok. För mitt inre ser jag något helt annat.

Varning för lekande barn - Kör sakta

Varning för lekande barn – Kör sakta

Jag kommer på mig själv med att småle. Nej, det var inte sant. Ett gigantiskt leende sprider sig i hela mitt ansikte.

Hmmmmm… tänk om någon kommer på mig och ser min tankar. Får man tänka så som jag gör? Är det elakt? Gör jag narr av någon jag inte känner? Törs jag dela med mig av mina tankar? Är det okey att fotografera skylten?

Tillslut bestämmer jag mig för att föreviga skylten. Jag tittar på resultatet och känner mig ganska nöjd. Det syns tydligt att skylten är rejält sliten, väderbiten. Den har hängt med i både regn och rusk. Den har sett årstider komma och gå.

Någon forskare skulle säkert förklara mina tankar och djupa bearbetning av intrycken som triggades igång av skylten som något typiskt för högkänsliga.

Jo, jag erkänner. Jag är högkänslig. Jag lägger märke till detaljer som många missar. Jag analyserar och reflekterar över mina intryck.

Så, vad säger du? Ska jag avslöja hur mina tankar gick när jag fick syn på skylten?

Skylten varning för högkänsliga barn

Okey då. I mycket grova drag så såg jag den åldrade skylten och tänkte i mitt stilla sinne. ”Varning för lekande barn. Med tanke på hur skylten ser ut idag så torde det ha gått åtskilliga år sedan skylten sattes upp och barnen borde vara vuxna vid det här laget. Ja kanske redan pensionärer. Då borde texten istället vara – Varning för pensionär med rullator”

Nu vet du hur mina tankar löpte amok av en skylt med texten Varning för lekande barn. Vilka tankar löper amok hos dig?

Be Sensitive and Proud
Leif

Ps. Du som funderar på om du är högkänslig kan göra HSP Test.

7 sep 2021

Artikel skriven av: Leif Grytenius
Han brukar säga: ”Mitt uppdrag är att hjälpa människor att tro på sig själva, när de gör det skapar de sina egna mirakler.”

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!