LinkedIn
Vi duger som vi är

Vi duger som vi är

av | mar 24, 2016 | HSP – Högkänslig | 4 Kommentarer

Jag erkänner. Jag har en agenda. Jag vill göra världen bättre. Jag drömmer om en värld där vi alla känner att vi duger som vi är. När jag duger som jag är har jag inget behov av att slå dig på käften.

Min vision är att vi duger. Du duger som du är. Jag duger som jag är. Vi duger som vi är. När vi alla duger som vi är har vi inte längre något behov av att attackera varandra. Grogrunden för krig och konflikter upphör. Jag menar att vägen till yttre fred går via inre frid. Den största frid jag hittills upplevt är när jag känner att jag duger som jag är, när jag inte har några åsikter om att någon eller något borde vara på ett annat sätt. Det har varit oerhört befriande att känna så.

För att fler ska få känslan av att duga som de är har jag några saker på gång som kommer att bli klara under året.

Det som jag gläds mest åt är en ny bok för dig med högkänsliga barn. Den blir tunn och lättläst så att du ska kunna lämna den till personalen på dagis, lärarna på skolan, svärföräldrar, mor- och farföräldrar och andra som kommer i kontakt med ditt barn. Jag skriver för fullt och hoppas vara klar med skrivandet under april. Därefter ska illustratören göra sitt, det ska till layout och tryck. Rimligt är att räkna med att boken är klar för leverans under hösten fast jag hoppas fortfarande på att den kommer ut innan sommaren.

Som högkänslig har jag lagt märke till en del saker som går att förändra för att än fler ska kunna få känslan av att duga som de är. Jag har våndats en tid, vänt och vridit på argument för och emot. Nu har tiden blivit mogen för att avslöja för dig att Mirakelsmedjan ska få både nytt utseende och nytt namn. Detta är förändringar som kommer innan sommaren.

Jag ska villigt erkänna att byta namn och utseende skrämmer mig. Trots det känns det som att jag bara ska göra det. För att växa som person och utöka känslan av att duga som jag är behöver jag ibland gå utanför min komfortzon. Jag behöver utmana mig själv och göra det som känns läskigt fast ändå rätt på något underligt sätt.

Nu sitter jag här med pirr i magen inför vad som kan tänkas ske när jag trycker på Publicera. Fast utöver pirret kan jag lägga märke till en viss förtjusning. Det är lite av skräckblandad förtjusning. För att få känslan av att duga som jag är behöver jag ibland skicka hjärnan på semester och följa mitt hjärta.

När känner du att du duger som du är?

Ha de bäst
Leif Grytenius

Ps. Njut av påsken och gör det du behöver göra för att känna att du duger som du är.

 

Fler artiklar om högkänslighet

Högkänsliga njuter mer av livet

Högkänsliga njuter mer av livet

Att högkänsliga njuter mer av livet blev så tydligt första gången nyårsafton 2021. Du skulle ha sett minerna när jag avlade mina nyårslöften.

läs mer
Fyra nycklar

För att må bra som högkänslig

Mejl med tröst och hjälp för dig som är högkänslig

I det första får du de 4 nycklar vi behöver för att må bra

Du avslutar när du vill

You have Successfully Subscribed!